lauantai 22. maaliskuuta 2014

Ben & Jerry's Half Baked

  S-market Wiklund-Herkku | 500ml/411g | 6,77€

•Ainekset: Kerma (25%), vesi, sokeri, tiivistetty rasvaton maito, vehnäjauho, fariinisokeri, kaakaojauhe, kananmunankeltuainen vapaiden kanojen munista, maitorasva, kananmuna, vähärasvainen kaakaojauhe, soijaöljy, kaakaomassa, kuivattu kananmunanvalkuainen, suola, melassi, stabilointiaineet (guarkumi, karrageeni), vaniljauute, kaakaovoi, luontainen voiaromi, luontainen vanilja-aromi, luontainen fariinisokeriaromi, luontaiset aromit, nostatusaine (natsiumkarbonaatti), emulgointiaine (soijalesitiini).
•Reilun kaupan ainesosat: 48% kuiva-aineesta.
•Energiaa 220kcal/100ml (270kcal/100g)
•Proteiinia 3,5g/100ml (4,5g/100g)
•Hiilihydraatteja 26g/100ml (32g/100g)
•Rasvaa 11g/100ml (14g/100g)     


Tänään testissä ah-kaikkien-rakastama-ja-hehkuttama Ben & Jerry's Half Baked! Tätä ennen olen syönyt vain yhtä makua kys. jäätelöä, nimittäin Cooki Doughia. Ajattelin oikeastaan tässä miljoonan vuoden sisään maistaa jokaista Ben & Jerry's makua. Vaikka uutuuksiahan ei varmaan ainakaan kaikkia pysty, mutta ainakin nämä pysyvät maut pystyy. Haaveilen jo seuraavan maun, New York Super Fudge Chunkyn, maistamisesta! Myös Peanut Butter Cup vaikuttaa mielenkiintoiselta. 

Juuh elikkäs siihen arvosteluun. Aluksi ärsytti, kun tuo suklaajäätelö ja browniepalat maistuivat erittäin voimakkailta ja ne peittivät keksitaikinan alleen. Mutta lopussa, kun oli oikeastaan enää vaniljajäätelö ja keksitaikinaa, tuli hieman ikävä sitä suklaan ja brownien makua. Tässä yksilössä suklaajäätelö ja browniepalat olivat enimmäkseen purkin yläpäässä ja vaniljajäätelö ja keksitaikina lähinnä alaosassa. 


Tämä on (kuten mielestäni kaikki muutkin jäätelöt) juuri tällaista, että kun otat lusikallisen, haluat toisen. Toisen jälkeen kolmannen. Kolmannen jälkeen viidennen tuhannen. Kyllä te tiedätte. Joskus tuntuu, että Ben & Jerry's on turhankin hehkutettua, ja sitä se ehkä onkin, mutta harvakseltaan ostettuna en valita. Hyvää se on ja silloin tällöin kun ei ole rahasta pulaa, niin miksipäs ei! Ihan täydellinen herkutteluhetkiin. Jäätelö toimii aina. Etenkin tällaiset, joissa on jotain pureskeltavaakin. Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä tämän pisteytys. Edelleen jos antaisin puolikkaita, antaisin ehkä pihiyttäni "vain" 4½ tähteä, mutta koska en jakele puolikkaita tähtösiä (tai no, mitä merkkejä ovatkaan), saa Half Baked täydet viisi tähteä (merkkiä). 

♣ ♣ ♣ ♣ ♣ (5)   
Arvosteluasteikolla 1-5

1 kommentti:

Karkkikimarat